FC TENSTAR MELLE

Officiële website

Stamnumer : 7206

In 1960 richten een tiental jongeren uit de buurt “ Melle-Vogelhoek ” een voetbalploeg op onder de leiding vanGeorges De Praetere. Deze “ Ten Stars “ gaan van start in het toenmalige KKVS op de terreinen aan de Koestraat in Merelbeke.Enkele jaren later, in 1963, wordt de overstap gemaakt naar de KBVB. De club verhuist hiervoor naar de nieuwe terreinenaan de Nonnenwegel in Melle-Vogelhoek.  Deze locatie zal ongeveer 15 jaar de vaste stek worden van Tenstar Melle. Tot de club in 1978 de eigenaar van de gronden, de NMBS, beslist niet verder te verhuren, maar de terreinen te laten verkavelen. Hierdoor worden wij verplicht om voorlopig uit te wijken naar het terrein van de "Rode Duivels" aan de Begijnenwegel in Melle. Na een zoektocht van enkele jaren naar een ideale nieuwe locatie werd uiteindelijk in 1980 gekozen voor het huidig terrein aan de Varingstraat in Melle. De perfecte ligging, aan de rand van een bos, net naast de autosnelweg R4 en vlakbij de nieuwe wijk “ Park Ten Hove “ , en de mogelijkheid om er 2 hoofdterreinen, 2 jeugdterreinen en een ruime parking aan te leggen, zijn op termijn zeer belangrijke troeven gebleken. Inmiddels is de club hier al 29 jaar gevestigd en heeft zij al heel wat hoogtes en laagtes gekend. Wat de sportieve resultaten betreft, waren de jaren in tweede provinciale de meest succesvolle. Talloze spelers en trainers, bekende en minder bekende, hebben deel uitgemaakt van de club. Samen met enkele generaties van bestuursleden en andere medewerkers, die zich jarenlang belangeloos hebben ingezet, zijn zij verantwoordelijk voor de groei die Tenstar Melle in die meer dan 55 jaar heeft doorgemaakt.

CONTACTGEGEVENS

Varingstraat 1E

9090 Melle

 

Tel : 0476/91.57.60

E-mail : infotenstar@telenet.be

LIKE ONS OP FACEBOOK

Alle foto's die op deze website te zien zijn, zijn eigendom van FC Tenstar Melle. Ingevolge de wet op de privacy hebben alle betrokkenen en ouders het recht om bezwaar aan te tekenen tegen gepubliceerde foto's waarop zij of hun kinderen voorkomen. Indien zij dit niet wenselijk vinden, volstaat het een mailtje te verzenden naar ons contactadres. De foto's zullen dan onmiddellijk worden verwijderd.

 

Deze foto's mogen niet worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt zonder de voorafgaandelijke, schriftelijke toestemming van de webmaster.

 

© 2017, Tenstar Melle, Alle rechten voorbehouden

 

Website door Yanis DM